EN
ÇELİK
İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

2017

11 Ayda Çelik İhracatı 16,2 Milyon Tona Ulaştı

11 Ayda Çelik İhracatı 16,2 Milyon Tona Ulaştı

Yılın başından bu yana çelik ihracatında devam eden artışlar hem yılsonu hem de yeni yıl için sektör temsilcilerine umut veriyor. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre ihracat Ocak-Kasım döneminde miktar bazında yüzde 8,7 artışla 16,2 milyon ton, değer bazında yüzde 26,6 artışla 10,3 milyar dolar oldu. İhracatta yaşanan artışları değerlendiren ÇİB Başkanı Namık Ekinci “Çinli çelik üreticisi ve ihracatçısı firmaların üretim kapasitelerini ve ihracatlarını azaltmaları ile iç piyasaya yönelmeleri sonucunda küresel ihraç pazarlarında talep fazlası oluştu. Türk çelik sektörü olarak biz de talepleri değerlendirme fırsatı bulduk” dedi.

7 Aralık 2017
AB'ye İhracat Yüzde 54, Güney Amerika'ya Yüzde 34 Arttı

AB'ye İhracat Yüzde 54, Güney Amerika'ya Yüzde 34 Arttı

Türkiye sanayisinin bel kemiği çelik sektörü ihracat artış ivmesi ile ekonomiye sağladığı katkıyı artırmaya devam ediyor. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre; 2017 yılı Ocak-Ekim döneminde sektör miktar bazında yüzde 7,6 artışla 14,6 milyon ton, değer bazında yüzde 24,7 artışla 9,2 milyar dolarlık ihracata imza attı.

7 Kasım 2017
Çelik İhracatı 9 Aylık Dönemde 13,1 Milyon Tona Ulaştı

Çelik İhracatı 9 Aylık Dönemde 13,1 Milyon Tona Ulaştı

Yılın başından bu yana başarılı ihracat performansı ile dikkat çeken çelik ihracatçıları dokuz aylık dönemi yükselişle tamamladı. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre; 2017 yılı Ocak-Eylül döneminde sektörün ihracatı geçen yılın aynı dönemine oranla miktar bazında yüzde 7 artışla 13,1 milyon tona, değer bazında yüzde 23,4 artışla 8,2 milyar dolara ulaştı. 9 aylık dönemde en fazla ihracat artışı yaşanan ülkeler Singapur, İtalya, İspanya, Hong Kong ve Kanada oldu. Sektör temsilcileri İtalya ve İspanya'ya en fazla yassı sıcak; Singapur, Hong Kong ve Kanada'ya ise en fazla inşaat çeliği ihraç etti.

3 Ekim 2017
Çelik Sektörü Ağustos'ta İç Talebi Karşılamak İçin Çalıştı

Çelik Sektörü Ağustos'ta İç Talebi Karşılamak İçin Çalıştı

İnşaat sektörünün yarattığı tüm spekülasyonlara rağmen iç piyasanın ihtiyacını karşılamaya odaklanan inşaat çeliği üreticilerinin ihracatı neredeyse yarı yarıya düştü. Bu düşüş 2017 yılı Ağustos ayı çelik ihracatının miktarda yüzde 21,2 azaltarak 1,2 milyon tona; değerde yüzde 2,8 azaltarak 855 milyon dolara gerilemesine neden oldu. Ocak-Ağustos döneminde ise çelik ihracatı miktarda yüzde 10 artışla 12,1 milyon tona, değerde yüzde 26 artışla 7,5 milyar dolara yükseldi.

6 Eylül 2017
Uzak Doğu Yükselişte, Körfez Düşüşte

Uzak Doğu Yükselişte, Körfez Düşüşte

Önemli ihraç pazarlarında yaşanan istikrarsızlıklar, korumacı politikalardaki artış ve adil ticareti engellemeye dönük haksız davalar gibi birçok sorunla mücadele eden Türk çelik sektörü tüm bu sorunlarına karşın ihracattaki yükselişini sürdürmeye kararlı.

4 Ağustos 2017
Uzak Doğu Ülkelerinin Gözdesi Türk Çeliği

Uzak Doğu Ülkelerinin Gözdesi Türk Çeliği

Türk çelik sektörü 2017'nin ilk yarısını yükselişle tamamladı. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre yılın ilk yarısında çelik ihracatı miktarda yüzde 16 artışla 9,7 milyon tona, değerde ise yüzde 31 artışla 5,8 milyar dolara ulaştı. Ocak-Haziran 2017 ihracatında en büyük payı 3 milyon tonla AB ülkeleri üstlendi.

6 Temmuz 2017
İnşaat Çeliği İhracatı 5 Ayda Yüzde 11 Azaldı

İnşaat Çeliği İhracatı 5 Ayda Yüzde 11 Azaldı

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre Ocak-Mayıs dönemi ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 21,3 artışla 8,3 milyon ton, değer bazında ise yüzde 38,7 artışla 4,9 milyar dolar oldu. Söz konusu dönemde inşaat çeliği ihracatı yüzde 11 azalışla 2,7 milyon tona geriledi.

5 Haziran 2017
Çelik Sektörü Son 11 Yılın İhracat Rekorunu Kırdı

Çelik Sektörü Son 11 Yılın İhracat Rekorunu Kırdı

Çelik sektörü Türkiye ihracatına sağladığı katkıyı yılın ilk dört ayında da artırmaya devam etti. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre Ocak-Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 23,9 artışla 6,9 milyon tona ulaşan çelik ihracatı son 11 yılın ton bazında en yüksek rakamını elde ederek rekor kırdı.

9 Mayıs 2017
İhraç Fiyatlarındaki Yükseliş Çelik Sektörüne İvme Kazandırdı

İhraç Fiyatlarındaki Yükseliş Çelik Sektörüne İvme Kazandırdı

Çelik ihracatçıları yılın başından bu yana sürdürdüğü yükseliş trendini ilk çeyrekte zirveye taşıdı. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre çelik ihracatı yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 21,7 artışla 5,2 milyon ton, değer bazında yüzde 41,6 artışla 3 milyar dolara yükseldi.

7 Nisan 2017
Çelik Sektörü Yeniden Net İhracatçı

Çelik Sektörü Yeniden Net İhracatçı

Türk çelik sektörü ihracatta yakaladığı yukarı yönlü ivmeyi 2017 yılının ilk iki ayında da sürdürdü. Sektör, Ocak-Şubat döneminde ulaştığı 3,2 milyon ton ile son 4 yılın aynı dönemine kıyasla en yüksek ihracatını gerçekleştirdi.  Değer bazında yüzde 31,3 artışla 1,8 milyar dolarlık ihracat yapan Türk çelik sektörü, böylece 2017 yılının ilk iki ayında 2016 yılının aynı dönemine kıyasla en fazla artış yakalayan sektörler arasında ilk üçte yer aldı.

13 Mart 2017
Çelik Sektörünün Lider Pazarı Avrupa Birliği Oldu

Çelik Sektörünün Lider Pazarı Avrupa Birliği Oldu

Çelik sektörü, umutlu başladığı 2017 yılının ilk ayında miktar ve değer bazında yaşanan ihracat artışı ile sevindi. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre sektör Ocak ayında, geçen yılın aynı ayına göre miktar bazında yüzde 19 artışla 1,5 milyon ton ihracata ulaştı. Değer bazında ihracat ise yüzde 36,2'lik yükselişle 854 milyon dolar olarak gerçekleşti.

8 Şubat 2017
Çelik Sektörü İhracat Hedefine Ulaştı

Çelik Sektörü İhracat Hedefine Ulaştı

Türk çelik sektörü geçtiğimiz yıl siyasi ve ekonomik olumsuzlukların yanı sıra dünya çelik fiyatlarındaki düşüş, sektöre yönelik haksız damping iddiaları, en önemli ihracat pazarları arasında yer alan MENA Bölgesi'nde istikrarın bir türlü sağlanamaması ile Çin, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerin Dünya Ticaret Örgütü kurallarına aykırı yaptıkları ihracat gibi birçok zorlukla mücadele etti.

05 Ocak 2017