ÇELİK
İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
Çelik İhracatı Miktarda Düştü Değerde Arttı

Çelik sektörü yılın başından bu yana karşılaştığı zorluklara rağmen Türkiye ihracatına katkı vermeyi sürdürüyor. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre sektör, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 5,1 azalışla 4,9 milyon tonluk ihracat yaptı.

09 Nisan 2018
ABD Engeline Rağmen Çelik İhracatı Değerde Yüzde 27,5 Arttı

ABD Başkanı Donald Trump, Section 232 yasası uyarınca ithalata vergi kararını açıklamadan önce yaşanan tedirginlik nedeniyle ABD'ye çelik ihracatımız Ocak-Şubat aylarında miktarda yüzde 60 düştü. Trump'ın tüm ülkelere yüzde 25 ek vergi kararını açıklaması ise “Kötünün İyisi” şeklinde yorumlandı. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, önceki yıllara oranla önemli miktarda kayıpların yaşandığı ABD'ye ihracatın şimdilik devam edeceğini söyledi.

06 Mart 2018
Çelik İhracatı Hem Miktar Hem Değerde Yükseldi

Çelik sektörü 2018'e hem miktar hem değer bazında ihracat artışıyla başladı. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre sektör, Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre miktar bazında yüzde 6,4 artışla 1,6 milyon ton ihracata ulaştı.

07 Şubat 2018
Avrupa Birliği ve Uzak Doğu'ya İhracat Artışı Dikkat Çekti

İhracat pazarlarında yaşadığı sorunlara rağmen 2017 çelik sektörü açısından geçmiş yıllardaki kayıpların kısmen telafi edildiği bir yıl oldu. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre ihracat 2017 yılında önceki yıla kıyasla miktar bazında yüzde 7,7 artışla 17,8 milyon ton, değer bazında yüzde 26,4 artışla 11,5 milyar dolara yükseldi. Önemli ihraç pazarlarımızda devam eden sorunlar, haksız yere yürütülen ticaret politikası soruşturmaları, ülkelerin yerli çelik sanayilerini kuruyor olmalarının yarattığı tehdit ve hammadde fiyatlarındaki yükselişin süreceği beklentisi 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılında da çelik ihracatçılarını zorlamaya devam edecek.

15 Ocak 2018